Filistinli bir genç, Batı Şeria’nın Tulkerim kentindeki protesto eylemleri sırasında İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine bağlı Kaffin beldesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerleri saldırdı. 19 yaşındaki Bedr Nidal Nafile adlı Filistinli genç, boynundan vurularak öldü.

Filistinliler, başta Eriha kentinin girişi, Kalkilya kentinin Azzun ile Nablus’un Kefr Kaddum beldeleri olmak üzere Batı Şeria’nın birçok farklı bölgesinde cuma namazının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ barış planını protesto etmek için toplanmıştı. İsrail güçleri protestocuları dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık vermişti.

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da 28 Ocak’ta düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı. Dün ve önceki gün de Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da toplam dört Filistinli, İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

Kaynak: Sputnik