Yunanistan'da 6 Mayıs'ta yapılan erken genel seçimden sonra hükümetin kurulamaması üzerine 17 Haziran'da yeniden seçime gidilmesi kararlaştırıldı.

 

Yunan haber ajansı AMNA, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas başkanlığında düzenlenen liderler toplantısında seçimlerin 17 Haziran'da yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

 

AMNA haberinde, seçimlere kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümetin başına da 67 yaşındaki Yargıtay Başkanı Panayotis Piknamenos'un getirilmesinin karara bağlandığını belirtti.

 

Aleksis Tsipras liderliğindeki Radikal Sol İttifak (SYRİZA) anketlerde önde görünüyor. Tekrarlanacak olan seçimin, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Yunanistan arasında imzalanan kredi anlaşmalarından yana olan partiler ile anlaşmaya karşı olan partiler arasında geçmesi bekleniyor. Muhafazakar YDP ile sosyalist PASOK, kredi anlaşmaları uygulanmazsa Yunanistan'ın er ya da geç Euro Bölgesi'nden çıkmak zorunda kalacağını savunuyor. AB ülkelerinin özellikle ekonomik konularda yaptıkları bazı açıklamaların ve üstü kapalı tehditlerin Yunanistanlı seçmeni etkileyebileceği de konuşuluyor.