Yunanistan’da hükümetin yeni kesintilerine karşı kamu ve özel sektör çalışanları 2 günlük genel greve gitti.

Sabah erken saatlerde başlayan, ülkenin tüm büyük sendikalarının katıldığı genel grevde kamu taşımacılığı tamamen dururken, kamu binaları kapalı kaldı.

BAŞKENT ATİNA'DA BÜYÜK GÖSTERİLER YAPILMASI BEKLENİYOR

Günün ilerleyen saatlerinde hayatın felç olduğu başkent Atina’da büyük gösteriler yapılması bekleniyor. Yürüyüşün yapılacağı parlamento binasında yoğun polisiye önlemler alınırken, çatışmaların yaşanması bekleniyor.

KESİNTİLER PROTESTO EDİLİYOR

İşçiler, hükümet tarafından hazırlanan, Çarşamba günü parlamentoda görüşülecek olan kesintiler ile 2013 yılı bütçesini protesto ediyor.

Hükümet, maaşlara 5. kez kesinti yapılması, emeklilik yaşının 65’ten 67’ye çıkarılması, yardım ve sağlık hizmetlerinde kısıtlamayı içeren paketi Uluslar Arası Para Fonu (İMF) ve Avrupa Birliği’nden yardım almak için kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Bu kısıtlamalarla hükümet 2016 yılına kadar 13,5 milyar Euro tasarruf sağlamasını umuyor. İMF ve AB Yunanistan’a 31,5 milyar Euroluk yardımı askıya almış durumda. İMF ve AB yardımın verilmesine kısıtlamaları şart koşuyor.

SENDİKALAR BÜTÜN ÜLKEYİ SOKAĞA ÇIKMAYA VE KEPENK KAPATMAYA ÇAĞIRIYOR

Yunan halkının daha fazla kısıtlamayı kaldırma gücünün olmadığını, yeni paketin artık son nokta olduğunu belirten sendikalar, yarın paketin parlamentoda oylaması öncesinde bütün ülkeyi sokağa çıkmaya ve kepenk kapatmaya çağırdı.