Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında çıkan ve en az 88 kişinin hayatını kaybettiği, 200'e yakın kişinin de yaralandığı orman yangınından kaçanların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Yetkililer kayıp sayısının net olarak bilinmemesi dolayısıyla ölü sayısının artabileceğini belirtirken, yeni ortaya çıkan görüntülerde yangından kaçmak için denize giren birçok insanın korkudan fenalık geçirdiği görülüyor. Yunan makamları yangından kaçmak için denize birçok kişinin boğulduğunu açıklamıştı.

Öte yandan konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras bütün sorumluluğu üzerine aldığını açıkladı. Çipras gazetecilere “Sizi buraya kabinemin ve tüm Yunan halkının önünde bu trajedinin tüm siyasi sorumluluğunu aldığımı söylemek için çağırdım” dedi. Yunanistan Başbakanı “Çok karmaşık duygular içindeyim… İnsanların beklenmedik ve haksız bir şekilde hayatlarını kaybetmesinin acısını ve ağırlığını hissediyorum. Aynı zamanda yaptığımız her şeyin doğru olup olmadığı konusunda da büyük ızdırap çekiyorum” diye devam etti.