Suriye’nin Halep kentinde El Nusra ve Ahrar’uş Şam örgütlerinin de içerisinde yer aldığı cihatçı örgütler, Kürtlerin yoğunlukta olduğu ve YPG’nin elindeki Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerine ağır silahlarla saldırdı. Saldırılar sonucu YPG’den 6, sivillerden ise 20 kişi hayatını kaybetti, 90 sivil yaralandı.

Evrensel’in haberine göre, El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi, Ahrar’uş Şam örgütü, Nurettin Zengin Tugayları, Sultan Murat Tugayları ve Şam Cephesi’nin de içinde yer aldığı cihatçı örgütler, YPG’nin elindeki Şeyh Maksud ile Eşrefiye mahallelerine havan topları ve ağır silahlarla saldırdı. Bölgeye iki koldan saldıran cihatçı örgütlere YPG de karşılık verirken, saldırılar sonucu 6 YPG üyesi ve 20 sivil hayatını kaybetti. 

90 sivil de cihatçıların saldırıları sonucu yaralandı. Yaralılar mahalle halkı tarafından Heyva Sor sağlık merkezine götürülerek tedavi altına alınırken, bazılarının durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan şiddetli saldırılar nedeniyle YPG’nin ve PYD’nin de bağlı bulunduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) seferberlik ilan ederek, herkesi saldırılara karşı savunmaya çağırdı.