YPG’ye bağlı kadın kolu YPJ'nin Sözcüsü Nesrin Abdullah, uçuşa yasak bölge istediklerinin altını çizerken, PYD yöneticisi Ewwas Eli, sınır boyunca kimsenin uçaklarının uçmasını istemediklerini söyledi.

Edinilen bilgilere göre Türkiye'nin PKK'nin Suriye kolu olarak gördüğü gerekçesiyle kendisine karşı hava harekatı düzenlediği YPG bir daha operasyona maruz kalmamak için ABD önderliğindeki koalisyon yetkililerinden Türkiye-Suriye sınırı boyunca uçuşa yasak bölge istiyor.

YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah, konuyla ilgili Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuştu. 

Suriye Türkiye sınırında uçuşa yasak bölge istediklerini belirten Abdullah, şunları söyledi:

"Bizim bu konuda isteğimiz vardır. Ayrıca biz hava harekatlarına karşın kalkanlar istiyoruz. Bir savunma garantisi talep ediyoruz. Halkımızın hava harekatlarına karşı savunulması lazım. Bugün Türkiye hava operasyonu yaptı, kim bilir yarın kim ne yapar. Koalisyon güçleri bizi, bizim özgürleştirdiğimiz yerleri korumalı. Koalisyon bu tedbirleri almalı."

'KOALİSYON BİZE SİLAH VERMELİ' 

Koalisyon güçlerinden savaş uçaklarına karşılık silah istediklerini dile getiren Abdullah, "Halkımızı uçaklara karşı korumamız için koalisyon güçleri bize silahlar vermeli. Uçaklara karşı silahlar istiyoruz" dedi.

Abdullah, Türkiye'nin kendilerine karşı hava harekatıyla sadece Kürtler için değil Suriye genelinde bir kriz yarattığını savundu.

PYD'nin Yöneticisi Ewwas Eli ise, Suriye'nin kuzeyi ve sınır boyunca güvenli bölge istediklerini vurgulayarak şöyle devam etti: "Biz bu talebimizi sürekli dile getiriyoruz. Biz sınır boyunca uçuşa yasak bölge istiyoruz. Hiç kimsenin uçakları uçmasın. Halkımız bunu istiyor. Fakat uçuşa yasak bölge için şimdiye kadar herhangi bir gelişme olmadı.Koalisyon güçleri sınırımızı korumalılar. Hava uçuşuna izin vermemeliler."