Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine karşı YPG, ÖSO ve diğer bazı muhalif gruplar arsında Fırat bölgesinde Ortak Eylem Merkezi kurulduğu bildirilmişti.

Bu ortak gücün adı "Burkan El Fırat" olarak ilan edildi ve amaç IŞİD'in elindeki bölgeleri kurtarmak olarak açıklandı.

YPG Basın Merkezi’nin bildirdiğine göre, ortak savunma gücü, Kobane'nin güneyinde Karakozat köyü yakınlarındaki Karakozat köprüsünde IŞİD'e yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Çatışmada en az 15 IŞİD militanının  öldürüldüğü açıklandı.

YPG sözcüsü Redur Halil, Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD'i bölgeden temizlemek amacıyla anlaştıklarını ve ortak eylem merkezi kurduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu oluşumun içinde Rojava'nın YPG ve YPJ gücünün dışında Suriye muhalefetinden de 7 silahlı örgüt bulunuyor. IŞİD'i bulunduğu bütün alanlardan çıkarmak için birlikte mücadele edeceğiz. Rojava'nın askeri gücü YPG olarak uzun bir süredir zaten biz mücadele ediyorduk.

Şimdi ise ortak hareket edeceğiz. Kobane yakınında bulunan Süleyman Şah Türbesi'nin etrafındaki yerleşim yerleri de IŞİD'in elinde. Bizim oradaki Türk askerleriyle herhangi bir sorunumuz ve ilgimizde yok. Bizim derdimiz IŞİD ile. Özgür Suriye Ordusu ile düzenleyeceğimiz operasyonlarla Süleyman Şah Türbesi çevresindeki IŞİD'i de oradan çıkaracağız" diye konuştu