YPG’nin Genel Komutanı Sipan Hemo, ‘Türkiye’nin Afrin ve Şahba’daki saldırılarının sürmesi halinde Rakka operasyonundan çekileceklerini’ söyledi.

Hemo, bu kararı ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona ilettiklerini de ifade etti. Hemo, “Bu meseleyi koalisyonla paylaştık. Eğer Türkiye devleti Afrin ve Şahba’daki saldırılarını sürdürürse, Rakka operasyonu devam etmeyecek” dedi.

‘RAKKA’DAKİ SAVAŞIN ANLAMI KALMAZ’

Hemo, Rakka operasyonu öncesi Afrin-Kobani arasındaki Şahba bölgesini korumakla görevli olan Ceyş-ul Tuvar (Devrim Ordusu) grubunun, ‘saldırılar devam ederse kendi bölgelerine döneceğini’ açıkladı.

Sputnik International’ın ANF’den aktardığına göre Hemo, “Şahba bölgesinin ana koruma gücü olan Ceyş-ul Tuvar şu an Rakka’da savaşıyor. Açıkça söylediler; ‘Eğer bize karşı saldırılar artarsa Rakka’daki savaşın bir anlamı kalmayacak’ dediler. Biz de aynı fikirdeyiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Önceki hafta, YPG ile Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu mevzileri arasındaki ‘sınır’ noktalarından biri olan ve Şahba bölgesinde yer alan Ayn Dakna’da çatışma çıkmıştı. Çatışmanın ÖSO’nun bu bölgede ilerlemeye çalışması nedeniyle patlak verdiği, Rusya’nın taraflar arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilmişti.