YPG komutanı Mahmud Barkadan, TSK’nın ‘PYD/YPG'nin kontrol altına aldığı bölgeye yapılan hava saldırısında 200 militanın öldürüldü’ açıklamasını yalanladı.

AP haber ajansına konuşan Mahmud Barkadan isimli YPG komutanı, TSK'nın Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyine düzenlediği hava ve top atışlarında, iddia edilenin aksine 200 değil 10 civarında militanın hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD'nin desteklediği PYD'nin askeri kolunun üst düzey komutanlarından olan Barkadan, çarşamba günü akşam saatlerinden bu yana Türk tank ve topçu birliklerinin PYD/YPG tarafından yeni ele geçirilen bu bölgeyi bombaladığını ve 30 kadar da havadan bomba atışı yapıldığını ifade etti.

Hava saldırılarında sadece 10 YPG’linin hayatını kaybettiğini, 20 militanın da yaralandığını ifade eden Barkadan sivil kaybın ise olmadığını söyledi.

'BİZ IŞİD'LE SAVAŞIYORUZ, TÜRKİYE BİZİ NEDEN VURUYOR?'

Kendilerinin bölgede IŞİD ile savaş halinde olduğunu ve Türkiye'nin kendilerini neden vurduğunu anlayamadıklarını söyleyen Barkadan, geri çekilmelerinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Barkadan, Türkiye’nin IŞİD ile olan savaşı Türk-Kürt savaşına dönüştürmek istediğini savundu.

(Kaynak: Sputnik)