Halk Savunma Birlikleri (YPG) öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) başlattığı Rakka operasyonunda kentin yaklaşık yüzde ellisi IŞİD’den kurtarılırken, bölgedeki çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor.

Çatışmaların eski Rakka bölgesi olarak tanımlanan bölgede yoğunlaştığı belirtilirken, IŞİD’in bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenlediği ve mayınlı tuzaklar kurduğu da gelen bilgiler arasında.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri IŞİD'in mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, ABD askerleri de top atışlarıyla DSG güçlerine destek oluyor.

Sputnik'ten Hikmet Durgun’a konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Rakka'da IŞİD'in belinin kırıldığını ifade ederek, örgütün artık korku yayamadığını söyledi.

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, " Rakka operasyonu iyi gidiyor. Başarılı bir şekilde gidiyor. Demokratik Suriye Güçleri birçok yeri aldı. Rakka'da IŞİD'in hayali iman gücü kırıldı. IŞİD artık toplumu korkuyla tehdit edemiyor. Bunu da YPG ve Demokratik Suriye Güçleri ispat etti. Rakka'da IŞİD terörünün beli kırılıyor. Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesi terörle mücadelede çok önemli bir olay olacak. Rakka çok mühim. Dünyada ve Ortadoğu'da da büyük bir etki yaratacak" dedi.

Mehmud, sözlerini şöyle sürdürdü:

Egemen ve statükocu güçler IŞİD ile devrimi boğmak istediler. Bitirebileceğini hesapladılar. Devrimi terörle katliamlarla yıkmak istediler. Eğer Rakka özgürleştirilse IŞİD için büyük bir yenilgi, halkların kardeşliği için ise büyük bir başarı olacak."