16 Şubat’tan bu yana süren saldırılarda 100’ün üzerinde kişinin yaşamını yitirdiği  Şeyh Maksut’a yönelik saldırılar devam ediyor.

El Nusra ve Ahrar el-Şam’ın başını çektiği grupların saldırına dair açıklama yapan YPG, 23 Nisan’da mahalleye yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlendiğini duyurdu.

YPG açıklamasında, “Saldırılara sert karşılık veren güçlerimizle çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, tüm saldırılar püskürtülmüştür. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir,” denildi.

Açıklamada ayrıca Esad’a bağlı güçlerin de mahalleye yönelik hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Saldırı nedeniyle çok sayıda evin zarar gördüğü ve içinde çocukların da olduğu 6 sivilin yaralandığı belirtildi.

KOBANİ'YE IŞİD SALDIRISI

Yine aynı gün, 23 Nisan’da IŞİD’in Cerablus’taki mevzilerinden Kobani’ye bağlı köy ve kasabalara saldırı düzenlediği de bildirildi. Açıklamada saldırılara karşılık verildiği ve IŞİD mensuplarının alandan ‘kaçtığı’ ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN SALDIRILARI

YPG, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırılarının da devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, “Türk Ordusu 23 Nisan günü saat 20.30'da Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyü yakınlarında sivil yurttaşlara yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda 1 yurttaşımız yaralanmıştır,” denildi.