Türkiye'nin Suriye'nin Afrin kentine hava ve kara harekatı yapacağı belirtilirken, Kuzey Suriye Federal Yönetimi Eş Başkanı Foza Yusuf, Afrin'e bir müdahalenin olması durumunda direneceklerini söyledi. YPG Sözcüsü Nuri Mehmud de Türkiye'nin müdahalesi durumunda Kobani benzeri bir direniş göstereceklerini söyledi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberi şöyle:

Türkiye'nin Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan YPG'nin elindeki Afrin'e yapacağı harekatla ilgili Suriye sınırına ve Suriye içerisinde askeri yığınak yaptığı belirtiliyor.

'KOBANİ'DE NASIL DİRENDİYSEK AFRİN'DE DE DİRENİRİZ'

Kuzey Suriye Federal Yönetimi Eş Başkanı Foza Yusuf, Afrin'e bir müdahalenin olması durumunda direneceklerini belirterek, "Biz kimseye saldırmak istemiyoruz. Ancak bize bir saldırı olursa direniriz. Bu bizim temel hakkımızdır. Kobani'de nasıl direndiysek Afrin'de de direniriz. Siyasi ve askeri olarak tüm güçlerimiz büyük bir direniş gösterirler. Kürtler ve bütün demokratik güçler Afrin konusunda tavrsını ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin Afrin'e girmesine sert bir şekilde karşı çıkıyorlar" dedi.

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud da Afrin'e yönelik olacak hiçbir müdahaleyi kabul etmeyeceklerini ve Afrin'i koruyacaklarını vurguladı.

'KURŞUNLARA KİMSE GÜLLERLE KARŞILIK VERMEMİŞTİR'

Mehmud "Türkiye Afrin'e saldırmak istiyor. Hangi yerden saldırı olursa olsun Afrin'i koruyacağız. Meşru savunma çizgisini esas alacağız. Biz Kobani'de nasıl yaptıysak ve bugün Deyr ez Zor'da nasıl direniyorsak ve meşru savunma yapıyorsak aynısını Afrin'de de yaparız. Kendimizi savunuruz. Kurşunlara karşı kimse güllerle karşılık vermemiştir. Biz de saldırılara karşı direnişle cevap veririz. Bizim direnişimiz de devrimden bu yana göz önündedir. O direnişle Afrin'de direniriz" dedi.

Sputnik'e konuşan DSG Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus ise, Türkiye'nin Afrin'e girmesi durumunda büyük bir direniş göstereceklerini ifade ederek, "Biz Türkiye'nin Afrin'e girmesine izin vermeyeceğiz. Direniriz. Tepkimiz net" diye konuştu.

KAYNAK: Sputnik