YPG'nin Sözcüsü Redur Xelil, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile mücadelede çatı örgüt Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG)  ana bileşeni olan YPG'ye silah yardımı yapmadığını söyledi.

'SİLAH YARDIMI HABERLERİ DOĞRU DEĞİL'

Xelil "Medya yanlış olarak ABD öncülüğündeki koalisyonun aralarında zırhlı araç ve tankların da olduğu silah yardımı yaptığını duyurdu. Biz YPG olarak bu haberlerin doğru olmadığını ve koalisyondan hiç silah almadığımızı vurgulamak isteriz" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, "Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka'ya ilerlerken IŞİD'in el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki Başkan Barack Obama'nın verdiği yetkilerde herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizen Galloway, Savunma Bakanlığı'nın DSG'nin sadece Arap bileşenlerine askeri malzeme desteği ve eğitim verme politikasının devam ettiğini söylemişti.

YPG'nin başını çektiği DSG, Rakka'yı IŞİD'den geri almak için 'Fırat'ın Gazabı' adını verdiği operasyonun 2. aşamasını 10 Aralık 2016'da başlatmıştı.

(Kaynak: Sputnik)