ABD başkanlık yarışının Demokrat adaylarından Bernie Sanders’a resmi desteğini açıklayan ünlü yönetmen Michael Moore, ülkesinin ‘sosyalist’ bir başkana hazır olduğunu söyledi.

"Uzmanların ve politik sınıfların neden sürekli Amerikalıların ‘bir şeylere hazır olmadığını' söylediğini ama her zaman haksız çıktıklarını biliyor musunuz" diye soran ABD'li muhalif yönetmen, bunun sebebinin statükoyu korumak olduğunu belirtti ve ekledi:

"Geminin sallanmasını istemiyorlar. İnsanları korkutarak onların değerlendirmelerinin aksine oy vermemelerini sağlamaya çalışıyorlar."

'DEMOKRATİK SOSYALİZM NEDİR?'

"Zamanında Yurttaş Hakları Kanunu ve zencilerin oy vermesine imkan sağlayan kanunun da geçmesinin ‘gerçekçi olmadığını' söylediler; Amerika buna hazır değildi. Ama ikisi de yasalaştı" diyen Moore, benzer bir şeyin Bernie Sanders'ın başkanlığı konusunda da gündeme getirildiğini belirtti.

Demokrat Parti'nin diğer başkan adayı Hillary Clinton'ın kampanya ofisinin sürekli olarak, Sanders'ın ‘demokratik sosyalist' kimliğine ve ABD'nin buna hazır olmadığına vurgu yaptığına dikkat çeken Moore, "Peki o zaman, demokratik sosyalizm nedir? Sadece zenginlerin değil, herkesin masada bir yere sahip olduğu, herkesin fikirlerini söyleyebileceği gerçek bir demokrasiye sahip olmaktır" dedi.

'HILLARY CLINTON KAYBEDECEK'

Hillary Clinton'ın birçok iyi yanı olduğunu ancak şimdiki Başkan Barack Obama'dan daha sağda kaldığını ve ABD'yi geri çekeceğini söyleyen Moore, "Eğer Hillary kendisini Sanders'ın sosyalist olması ve bir sosyalistin seçimi kazanamayacağı üzerinden pazarlıyorsa, demek ki kaybedecek" diye konuştu.

Sanders'la ilk olarak 1990 yılındaki seçimlerde tanıştığını ifade eden Moore, "O zamandan beri onu destekliyorum ve bu durumun değişmesine sebep olacak hiçbir şey yapmadı" dedi.

Başkanlık yarışının en önemli ayaklarından biri kabul edilen Iowa seçimlerinde Clinton ve Sanders, 6 seçim bölgesinde birbirine çok yakın oy aldı ve parti görevlilerinin önerisi üzerine delege sayılarını belirlemek için yazı tura atıldı.

(Kaynak: Sputnik)