Yunanistan'ın Patra kentinden İtalya'nın Ancona şehrine giderken yanan feribottaki onlarca kişinin akıbeti belirsiz. Feribottaki 478 kişiden 437'si kurtarıldı, 10 yolcu da hayatını kaybetti. İtalya Ulaştırma Bakanı ise yolcu listesindeki hatalardan dolayı kayıplarla ilgili olarak net bir rakam veremediklerini söyledi.

Arnavutluk yetkilileri de bugün feribotu römorköre bağlamaya çalışan iki Arnavut denizcinin kopan halatın çarpması sonucu öldüğünü duyurdu.
Pazar günü yanan "Norman Atlantic" adlı feribotta 422 yolcu ve 56 mürettebat vardı.

Yolculardan biri, alev alan feribottan kaçmaya çalışırken hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarında da denizden dokuz ceset çıkarılmasıyla ölü sayısı 10'a yükseldi.

İtalya Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi dün haber alınamayanlar hakkında yaptığı açıklamada "Kaç kişinin kaybolduğunu söyleyemiyoruz" dedi.
Bakan, rakamlardaki belirsizliğin ise yolcu listesindeki hatalardan, listede adı olmasına rağmen feribota binmeyen ve feribotun durduğu Yunan adası Igumenitsa'da inenler olmasının yarattığı karışıklıktan kaynaklandığını söyledi.

"Bu nedenle arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Net rakamın ne olduğunu bilmiyoruz" diyen Bakan Lupi, tam rakamları feribotun demir aldığı limandaki yetkililerin verebileceğini belirtti.

İtalyan donanmasından Amiral Giovanni Pettrino da kurtarılanlardan 80 kişinin yolcu listesinde olmadığını açıkladı. Pettrino'nin açıklamaları feribotta İtalya'ya gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu yönündeki söylentileri de güçlendiriyor.

Yunanistan Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, yolcu listesinin "büyük ihtimalle hatalı olduğunu" söyledi ve İtalya ile iletişimin yetersiz kalmasından şikâyet etti.

BBC Türkçe