Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin'in gözaltına alındığı ve başkent Amman'daki Sarayı'nda gözetim altında tutulduğu öne sürüldü.

Washington Post'un haberine göre, Kral Hüseyin'in en büyük oğlu ve Kral 2. Abdullah'ın ağabeyi Prens Hamza bin Hüseyin ve 20 kişi "ülkenin istikrarına tehdit olduğu gerekçesiyle" gözaltına alındı.

Prens'in, başkent Amman'daki Sarayı'nda tutulduğu, gözaltına alınanlar arasında ülkenin güvenlik teşkilatından kişilerin de olduğu ifade edildi.

Ürdün resmi ajansı PETRA'da yer alan haberde ise Prens Hamza'nın gözaltına alındığı ya da ev hapsinde tutulduğu iddiaları yalanlandı.

Daha önce PETRA'da yer alan haberde eski Kraliyet Divanı Başkanı Basım İbrahim Avadallah ve bazı kişilerin gözaltına alındığı aktarılmıştı.

Prensin, "darbe girişimi" suçlamasıyla başkent Amman'daki sarayında tutulduğu aktarılırken, gözaltına alınanlar arasında ülkenin güvenlik teşkilatından kişiler olduğu ifade edilmişti.

Prens Bin Hüseyin, 1999-2004 yıllarında Veliaht Prenslik yapmış ancak daha sonra bu makama, Kral 2. Abdullah'ın büyük oğlu El-Hüseyin bin Abdullah geçmişti.

GENELKURMAY BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Ürdün Genelkurmay Başkanı Yusuf el Huneyti, bazı eski yetkililerin ülkenin güvenliğini hedef alan eylemleri gerçekleştirdiğine dair soruşturmaların devam ettiğini açıkladı.

Petra Haber Ajansı’na konuşan Huneyti, Prens Hamza bin Hüseyin'in gözaltına alındığını ise yalanladı. Prens'ten ülkenin güvenliğini ve istikrarını tehdit eden bazı eylem ve faaliyetlere son vermesinin istendiğini söyledi. ​Hunseyti, güvenlik teşkilatıyla yürütülen kapsamlı ortak soruşturmalar sonucunda birkaç kişinin tutuklandığını da ekledi.

“Soruşturmalar devam ediyor. Sonuçları şeffaflık bir şekilde açıklanacak” diyen Hunseyti, “Kimse hukukun üstünde değil. Ürdün'ün güvenliği ve istikrarı her şeyden önce gelir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik