Türkiye'de aynı saatlerde anma yürüyüşü yapılacak.

İSTANBUL- Gazze'de öldürülen İtalyan barış aktivisti Vittorio Arrigoni, Türkiye'de Filistin dostları tarafından anılacak.

Uluslararası Dayanışma Hareketi üyesi Arrigon, geçtiğimiz Cuma günü Gazze'de öldürülmüştü. 3 yıldır Gazze'de yaşayan ve siyonistler tarafından defalarca tutuklanmış olan Arrigoni'nin öldürülmesi, bütün direniş örgütleri tarafından nefretle kınandı. Arrigoni'yi sahiplenen Filistin halkı, İtalyan barış aktivistini yarın son yolculuğuna uğurlayacak.

Arrigoni'nin cenazesinin yapıldığı saatlerde İstanbul Taksim Meydanı'nda da bir anma yapılacak. Saat 16.30'da meydanda gerçekleştirilecek buluşmanın ardından Vittorio'nun fotoğrafları ve Filistin bayraklarıyla Galatasaray Lisesi önüne yürünecek.

Burada, Vittorio'nun "Kaybettiğim çocuğum, şimdi hiç olmadığı kadar canlı; tıpkı toprağa düştükten sonra çok daha bereketli bir hasat getirmek için ölen tohum gibi" diyen annesi E. Beretta Arrigoni'nin yazdığı mektup farklı dillerde okunacak.

"Vittorio'nun Arkadaşları" imzasıyla gerçekleştirilecek olan anmaya Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği de katılacağını açıkladı.

FHDD, hayatını Gazze'nin özgürlüğüne adamış ve genç yaşta canını bu uğurda vermiş Arrigoni için düzenlenecek anma yürüyüşüne tüm Filistin dostlarını davet etti.

 ETHA