Venezuela'nın Falcon eyaletindeki petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada ölü sayısının 24'e çıktığı bildirildi. 

 

Falcon Valisi Stella Lugo Paraguana yarımadasındaki ülkenin en büyük petrol rafinerisi olan Amuay'daki patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığını söyledi.

 

Lugo daha önce yaptığı açıklamada, rafinerideki patlamada ölenlerin sayısının 19 olduğunu belirtmiş, arasında 10 yaşında bir erkek çocuğunun da bulunduğu 53 kişinin yaralandığını kaydetmişti.

 

Venezuela Devlet Başkanı Elias Jaua, patlamanın meydana geldiği bölgeyi ziyaretinin ardından televizyona yaptığı açıklamada ölenler arasında çok sayıda Ulusal Muhafız birliğine mensup askerler bulunduğunu belirtti.

 

Venezuela Petrol Bakanı Rafael Ramirez de ülkede, ihracat ve iç tüketim için petrol akışını sağlayacak yeterli rezervlerin bulunduğunu, denizyoluyla yapılan petrol sevkiyatı üzerinde de patlamanın önemli bir etkisinin bulunmadığını kaydetti.

 

Ramirez daha önce yaptığı açıklamada petrol rafinerisinde meydana gelen patlamanın, rafineri üzerinde bir duman bulutu oluşmasına yol açan gaz kaçağının tutuşması sonucu olduğunu söylemişti.