Venezuela’da başkent Caracas'ın Belediye Başkanı ve Alianza Bravo Pueblo (Korkusuz İnsanlar İttifakı) lideri Antonio Ledezma hükümete karşı darbe teşebbüsünden dolayı tutuklandı.

Ledezma, Bolivarcı İstihbarat Servisi tarafından Caracas’taki ofisinde tutuklandı. Olayın ardından yüzlerce kişi Gizli Servis binasının önünde toplanıp tutuklamayı protesto etti. Güvenlik güçleri toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Ledezma’nın avukatı, müvekkilinin neden tutuklanmış olduğu hakkında net bir bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Ledezma’yı Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) desteklediği darbeye katılmakla suçladı ve tutuklamanın ardından “ülkenin güvenliği ve anayasasına karşı işlediği suçlar için” yargılanması gerektiğini söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ledezma’nın serbest bırakılmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Geçen Şubat ayında başlayan hükümet karşıtı protestolarda güvenlik güçleri ile göstericiler arasında meydana gelen çatışmalarda 43 kişi hayatını kaybetmişti.

2008 yılından beri Caracas belediye başkanı olan Ledezma geçen yıl gerçekleşen hükümet karşı protestolarda aktif rol oynayarak Maduro’nun “kara listesine” girmişti. (BZ/EKN)

Kaynak: bianet