Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varufakis, ülkesine ve Başbakan Aleksis Çipras’a yardımcı olmak için istifa ettiğini duyurdu.

Troyka'nın kurtarma paketine yüzde 61 ile "hayır" diyen Yunanistan'da Maliye Bakanı Varufakis istifa kararı ile ilgili olarak kişisel blogundan açıklama yaptı.

Avro bölgesi yetkililerinin ve Yunanistan’ın muhalif ‘ortaklarının‘ kendisinden rahatsız olduklarını belirten Varufakis, yaptığı yazılı açıklamada “Benim yokluğumda Başbakan Çipras’ın yeni bir anlaşmaya varması daha kolay olacaktır. Bu nedenle Maliye Bakanlığı’ndan istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kreditörlerin kendisine nefretini ‘gururla‘ taşıyacağını söyleyen Varufakis, “Biz solcular, makamın getirdiği ayrıcalıklar olmadan hep birlik içinde hareket etmeyi biliriz. Bundan sonra da Çipras’ı, yeni maliye bakanını ve hükümetimizi tam anlamıyla desteklemeye devam edeceğim” dedi.

"BİZİM 'HAYIR'IMIZI DEMOKRATİK BİR AVRUPA'YA 'EVET'TİR"

Varoufakis, Yunananistan'da dün yapılan ve Avrupa Birliği, Avrupa merkez bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka'nın paketine güçlü bir "hayır" oyunun çıktığı referandum sonrası yaptığı açıklamada da, "Bizim HAYIR'ımız, demokratik ve rasyonel bir Avrupa'ye EVET demektir" dedi.