Avusturya parlamentosunda, uyuşturucu bağımlısı insanların ölümlerindeki artışı engellemek amacıyla, devlet tarafından uyuşturucu enjekte odaları kurulması için önerge verdi. Teklifi Avusturya Yeşiller Partisi yaptı, gerekçelerini partinin sağlık sözcüsü Kurt Grünewald açıkladı.

ÖLÜMLERİ AZALTABİLİRİZ
Ülkede yıllardır tartışılan uyuşturucu odaları konusu Ağustos ayında tekrar gündeme getirildi. Yeşiller parlamentoya bir önerge daha vererek, "Uyuşturucu kullananların bir çoğu 'Altın vuruş' denilen aşırı doz zehirlenmesi, hijyenik olmayan iğne şırıngalarının kullanılması gibi nedenlerle hayatını kaybediyor. Bu durum uzmanların kontrolünde olursa uyuşturucu nedeniyle meydana gelen birçok ölümün önüne geçilebilir" dedi.

PARKLARDA VE TUVALETLERDE ÖLÜLER BULUNUYOR
Viyana’da genelde uyuşturucu kullananların tercih ettiği mekanların başında kilise bahçeleri, umuma açık tuvaletler ve park alanları geliyor. Ölümlerde bu mekanlarda olunca uzmanlar çözüm arayışına girdi. Söz konusu meydanlardaki uyuşturucu taşıyan atıklarda başka bir sorun oluyor. Yeşillerin verdiği önergenin dayanaklarından biri de bu oluyor. Uyuşturucu odalarının kurulması yönündeki önergeye karşı çıkanlar da var. Bunların başında da Viyana Uyuşturucu Koordinatörlüğü yetkilisi Michael Dressel geliyor. Dressel, Viyana’da küçük bir uyuşturucu bağımlısı gurubunun olduğunu, söz konusu mekanların zaten kontrol edildiğini belirtti. (milliyet)