UNİCEF Yönetim Kurulu Başkanı Henrietta Fore, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonuna “insani açıdan dramatik sonuçlar doğuracağı” uyarısıyla tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yönetim Kurulu Başkanı Henrietta Fore, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonuna  karşı çıktı. 

Yaptığı açıklamada Suriye’de yaşanan son gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini söyleyen Fore, “Tüm tarafları uluslararası insan hakları ve insancık hukuk uyarınca çocukları ve sivil yerleşim alanlarındaki altyapıyı korumaya çağırıyorum” dedi. 

Patlayıcı silahların yoğun yerleşim alanlarında kullanılmasının çocuklara zarar verdiğini kaydeden Fore, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki askeri operasyonlar binlerce savunmasız çocuğa yardım etme ve onları koruma noktasında dramatik sonuçlar doğuracaktır” dedi. 

Fore, “Daha önce de ifade ettikleri gibi askeri değil, politik bir çözümün esas alınması ve bütün tarafların güç kullanmaktan sakınması gerektiğini” sözlerine ekledi.