Ramazan Bayramı'nın ardından 15 Haziran'da idam edileceği duyurulan ancak tepkiler sonrasında infazı ertelenen İranlı Kürt Aktivist Ramin Hossein Panahi'nin idamının her an gerçekleştirilebileceği duyuruldu. İnfaz günü için İranlı yetkililer tarih açıklamadı ancak idamın durdurulması için dünya kamuoyu ayakta. 

Uluslararası Af Örgütü idamın durdurulması için kampanya başlattı. İdamın durdurulması için başlatılan imza kampanyasına katılanların sayısı 18 bini geçti. "Penahi, hiçbir şekilde adil olmayan bir yargılama sonrasında suçlu bulunmuş ve ölüm cezasına mahkum edilmişti" denilen kampanya metninde İranlı yetkililer şu çağrıda bulunuldu:

"Ramin Hüseyin Penahi’ye verilen ölüm cezasının infazına ilişkin planlar derhal durdurulmalıdır: Penahi için verilen mahkumiyet kararı ile ölüm cezasının bozulması, yeterli kanıt olmaması halinde serbest bırakılması, bu kanıtların tanımlı bir suç yöneltmek üzere işkence ve kötü muamele uygulayarak elde edilmemiş olması ve ölüm cezasına başvurulmaksızın adil yargı önüne çıkarılması güvence altına alınmalıdır;

Penahi’nin zorla kaybedilmesi, uzun süre tecritte tutulması ve işkence ile diğer kötü muamele iddialarına yönelik bağımsız ve tarafsız soruşturmalar derhal başlatılmalı ve sorumluluğu bulunan herkes adil yargılamalarla adalet önüne çıkarılmalıdır." 

Af Örgütü'nün kampanyasına siyasetçiler, gazeteciler ve aydınlar da destek verdi.