Ukrayna yönetiminin ülkenin doğusundaki Slavyansk kasabasında başlattığı "terörle mücadele operasyonu" sırasında ilk can kaybı açıklaması yapıldı.

Operasyon sırasında kasaba girişindeki iki kontrol noktasının Rusya yanlısı silahlı gruplardan temizlendiğini açıklayan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, “İki taraftan da can kaybı var. Bizden 5 güvenlik görevlisi yaralanırken bir arkadaşımız da hayatını kaybetti. Karşı taraftan imha ettiğimiz terörist sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Ancak geri çekilen teröristler ölenleri de beraberinde götürdükleri için tam sayı veremiyorum” şeklinde konuştu.

Nerdun Hacıoğlu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre Ukrayna yönetiminin ülkenin doğusunda sabah başlattığı kapsamlı operasyonu Slavyansk kasabası merkezinde sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Avakov, “Operasyona tüm güvenlik birimleri katılıyor. Ayrıca operasyona havadan helikopterlerle destek veriliyor. Slavyansk ile Kramatorsk kasabalarında Rusya yanlısı silahlı kişilerin sivil halkı siper olarak kullanmaya başladığı için operasyona şu anda ara verdik. Siviller arasında can kaybı olmaması için yeni taktik belirliyoruz” dedi.

Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk kasabasında, Rusya yanlısı protestocuların denetimi ele geçirmesinin ardından bugün sabah saatlerinde, Kiev yönetimi tarafından “terörle mücadele operasyonu” başlatıldığı açıklanmıştı.