Son günlerde çatışmaların tekrar şiddetlendiği Ukrayna'nın doğusunda bir top mermisi Donetsk'teki bir otobüs durağına isabet etti. Durakta bekleyen siviller ve olay sırasında arabayla durağın önünden geçenlerin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Rusya yanlısı isyancıların elinde bulunan Donetsk kentindeki yetkililer en az 9 kişinin öldüğünü belirtiyor. Top mermisinin Ukrayna ordusu tarafından mı yoksa isyancılar tarafından mı atıldığı ise bilinmiyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre geçtiğimiz hafta da Donetsk'in güneyindeki Buhas kasabasında bir otobüse top mermisi isabet etmiş ve 13 sivil ölmüştü. İsyancıların geçen yıl Nisan ayında ülkenbin doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerini ele geçirmesinden bu yana yaşanan çatışmalarda 4 bin 800'den fazla kişi öldü, 1 milyon 200 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

ORDU HAVALİMANINA ÇEKİLDİ

Çatışmalar nedeniyle harabeye dönen Donetsk havalimanından ise ordu birliklerinin çekildiği haberi geldi.
Ukrayna ordusu sözcüsü Vladyslav Seleznyov, "Dün gece terminal binası yakınındaki mevzileri terk etme kararı aldık" dedi.
Son 204 saat içerisindeki çatışmalarda 10 askerin öldüğünü, 16 askerin de yaralandığını söyleyen sözcü, birliklerin bölgede yeni mevziler açacağını söyledi.

'RUSYA ASKER GÖNDERDİ' İDDİASI

Kiev yönetimi son haftalarda Rus birliklerinin sınırı geçerek isyancıların yanında çatışmalara girdiğini iddia ediyor. Yapılan açıklamalarda 9 binden fazla Rus askerinin Ukrayna topraklarında olduğu savunuluyor.
Moskova ise iddiaları reddediyor.