Ukrayna, dün İran’ın başkentinde düşen uçağın kaza sebebinin bir Rus füzesi olup olmadığının araştırılacağını duyurdu. Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danylov, internette bu konuda bazı bilgiler görülmesinin ardından, Ukraynalı araştırmacıların enkaz alanında olası bir Rus füzesi kalıntısı aramak istediğini açıkladı.

Facebook hesabından açıklama yapan Danylov, Ukrayna Havayoları’na ait uçağın düşüş sebebi konusunda olası bir füze saldırısı, çarpışma, motor patlaması ve terörizm gibi ihtimaller üzerinde durduklarını belirtti.

Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, dün Tahran İmam Humeyni Havalimanı’ndan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra düşmüştü. Uçakta 176 kişi öldü.

İran’la ABD arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde ve Tahran’ın Irak’taki Amerikan hedeflerine saldırı düzenlemesinden saatler sonra düşen uçağa bir füze isabet etmiş olabileceği iddiasıysa yalanlanmıştı. İranlı yetkililer, uçakta teknik bir sorun yaşandığını açıklamıştı.