Reuters'ın geçtiği bilgiye göre, AB-Türkiye Mülteci Zirvesi'nde anlaşılan taslak metinde Türkiye 2018 yılı sonuna kadar 3 milyar Euro daha alacak. Türkler için AB vize serbestesi sonbahar değil, 2 Haziran'da başlayacak. Yunan adalarından Türkiye'ye gönderilen her bir Suriyeli mülteci için Türkiye'den bir Suriyeli mülteci kabul edilecek.

Avrupa Birliği (AB) yetkilisi, Türkiye - AB arasında yapılan zirvenin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni fikirleri sunabilmesi için uzatıldığını söyledi. Sputnik'in Reuters'tan aktardığı habere göre, bir yetkili Türkiye'nin AB'den 20 milyar Euro'luk yardım istediğini belirtmişti.

Brüksel'de 29 Kasım'daki AB-Türkiye Zirvesi'nde, 2 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk yardım yapılması kararlaştırılmıştı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-AB zirvesine değinerek, “‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner” demişti.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Türkiye’nin daha fazla para talebinin ‘uzun bir tartışma’ gerektirdiğini söyledi.