ABD'nin en tanınan Hahamlarından siyasi aktivist olan Michael Lerner, Muhammed Ali'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye'nin liderlerine söyleyin, Kürtleri öldürmeyi bıraksın" dedi

Solunum yetmezliği sonucu 74 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlüler boksör Muhammed Ali, dün toprağa verildi.

Muhammed Ali''yle 60'larda savaş karşıtı mücadele döneminden tanışan ve Ali'nin büyük sevgi beslediği Lerner konuşmasında aynı zamanda ülkesinde siyahlara karşı uygulanan ayrımcılığa, sınıfsal eşitsizliğe ve ABD'nin emperyalist politikalarına tepki gösterdi.

Haham Lerner konuşmasına, Amerikalı Musevileri temsil etmek için katıldığını belirttikten sonra, “Amerikalı Museviler, Afrika asıllı Amerikalıların mücadelesinde büyük bir dayanışma rolü oynadı. Bugün de hem bu ülkede hem de dünya çapında Müslüman toplumu ile dayanışma içindeyiz. Politikacıların yada başka birilerinin Müslümanları aşağılamasına yada bazı (teröristler) yüzünden bütün Müslümanları suçlamasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Lerner'ın bu sözleri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı. ABD'de yaşayan Musevilere yönelik yayın yapan Tikkün adlı derginin editörlüğünü de yapan Lerner, konuşmasında, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı baskı politikasına son verdirmek için ABD'nin İsrail'e baskı yapması çağrısı yaptıklarını da belirterek, “Hepimiz, Tanrı'nın suretleriyiz, herkes eşit değerde" dedi.

Lerner, Muhammed Ali'nin politik tutumuyla boksla ilgilenmeyen milyonların kendisine saygı duymasını sağladığını ifade etti.

Lerner, "Muhammed Ali'yi anmanın yolu bugün Muhammed Ali gibi olmaktır" dedi.