Amerikan Kürt Enformasyon Ağı Direktörü Kani Xulam, kimyasal silah iddialarına ilişkin Türkiye’nin bu saldırıları desteklediğini, ABD’nin ise bu duruma sessiz kaldığını savundu.

İSLAM ORDUSU, EMRİ ERDOĞAN’DAN ALDI’

Halep’te kimyasal silah kullandıklarını kabul eden Ceyş’ül İslam’ın (İslam Ordusu), son saldırının emirlerini doğrudan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığını iddia eden Xulam, “Kürtler, Erdoğan’ın kendilerini sonsuza dek susturmaya çalıştığını hissediyorlar. Kürtlere diz çöktürmek istiyor ve onlara Türkiye içinde kendi ordusuyla, Suriye içinde ise vekillerinin yardımıyla saldırıyor” dedi.

ERDOĞAN, DERİN BİR ESAD NEFRETİNE SAHİP’

Türkiye’den gelen silahların Suriye’nin dört bir yanındaki cihatçı grupların elinde olduğunu ifade eden Kürt siyasetçi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesinin de Erdoğan’ın gündemlerinden biri olmaya devam ettiğini belirterek, “Erdoğan derin bir Esad nefretine sahip, onun devrildiğini görmek istiyor” ifadelerini kullandı.

OBAMA, ERDOĞAN’IN İSTEDİĞİNİ YAPMASINA İZİN VERİYOR’

Erdoğan’ın ülkede ‘mutlak hakimiyet’ kurduğunu söyleyen Xulam, Türkiye’de ifade özgürlüğü ya da yargı bağımsızlığı kalmadığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Obama’nın uğraştığı şey bu ancak ABD Başkanı onu dizginlemesi gerektiğini düşünmüyor, ne isterse onu yapmasına izin veriyor.”