Hollanda'da ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin (PvdA) liderliğine aday olan Türkiye kökenli milletvekili Nebahat Albayrak, kökeniyle ilgili eleştirilerin moralini bozmadığını, tam tersine kendisini daha da güçlendirdiğini söyledi.

 

Albayrak, Amsterdam'da düzenlenen ve parti liderliğine aday olan isimlerin katıldığı tartışma programından sonra yaptığı açıklamada, kökeni ve kadın olmasına dönük eleştirilerin belli bir amaca yönelik olduğunu belirtti.

 

"Benim kimliğim, kökenim, geçmişim partimde siyaset yaparken hiç bir zaman rol oynamadı" diyen Albayrak, yıllardır dile getirilen benzer söylemlere artık alıştığını vurguladı.

 

Siyasi mücadeleye soyunan ve kendisine hedef koyan insanların bu tür çıkışlardan etkilenmemesi gerektiğine dikkati çeken Albayrak, eleştirilerin nereden geldiğini ve ne amaçla söylendiğini çok iyi bildiğini de belirtti.

 

Kendisini caydırıcı nitelikteki çıkışların belli bir amaç dahilinde ifade edildiğini dile getiren Albayrak, "Bunun da bir amacı var. Benim gibi insanlar bu süreci yaşadıkça benden sonra gelecekler için Hollanda'da hayat çok daha kolay olacak. Bundan eminim. Kimliğim, kökenim, geçmişim partimde hiç bir zaman rol oynamadı. Buraya kadar gelirken sadece yapabildiklerim ve siyasi görüşlerime önem verildi. Sonuçta kadın ya da Türk olmamın çok fazla etkisi olmadı, eminim. Ve bunu göstermek gerek. Vazgeçmeden, caymadan mücadele etmek gerekiyor ve belki de her zamankinden çok" dedi.

 

'ANNEM SÜREKLİ DUA EDİYOR'
Sürekli görüştüğü annesinin kendisi için devamlı dua ettiğini belirten Albayrak, "Annemle her gün konuşuyoruz. Annemin fikri kesinlikle önemli. Bütün anneler gibi benim için en iyi olanı istiyor ve sürekli dua ediyor. Ben de her gün kendi yaşadığım heyecanları ona aktarmaya çalışıyorum. O da benle birlikte heyecanlanıyor. Başka yapacak bir şey de yok şu anda" şeklinde konuştu.

 

'AMACIM PARTİMİ İKTİDARA TAŞIMAK'
Kampanya çalışmalarının çok yoğun ama iyi gittiğine değinen Albayrak, kazanmak istediğini ve bunun için aday olduğunu dile getirdi. Mevcut iktidara alternatif oluşturulması gerektiği üzerinde de duran Albayrak, tek amacının PvdA'yı birinci parti konumuna yükselterek iktidara taşımak olduğunu söyledi.