Rusya'nın Sesi radyosuna konuşan Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa, Genelkurmay'ın yalanladığı, Türk pilotlarının Halep bölgesinde tutuklandığı haberlerinin gerçek ve sayılarının dörtten fazla olduğunu iddia etti.

Rusya'nın Sesi radyosu Suriyeli bir askeri uzmana dayanarak verdiği haberinde, Suriye'de dört Türk pilotunun yakalandığının teyid edildiğini iddia etti.

Konuyla ilgili olarak Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa'nın görüşlerine yer verilen haberde, İsa'nın yakalanan pilot sayısının dörtten fazla olduğu yönündeki ifadelerine yer verildi.

"Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu. Aslında daha fazlaydı. Şimdilik net olarak şunu söyleyebileceğim. Durum gerçekten çok ciddi. Bu kişiler gerçekten de Halep'teki hava üssü yakınlarında yakalandı. Pilotlar, silahlı grubun desteğiyle bu üsse sızmak niyetindeydi. Amaçları henüz belirleniyor; şimdilik sadece tahminler yürütülebilir.

"Muhtemelen, pilotlar uçakları ele geçirip Suriye'nin önemli stratejik noktalarına saldırmayı düşünüyordu. Bazı yoğun nüfuslu bölgelere saldırmayı planladıkları da bir olasılık. Sonra tüm yükümlülük hükümete ve Suriye ordusuna yüklenecekti. Ankara bu bilgiyi yalanlıyorsa yalanlasın, istediğini diyebilir. Fakat bu olay bir gerçek."

GENELKURMAY YALANLAMIŞTI

Geçtiğimiz pazartesi günü basında, Suriye'de, Halep yakınlarında dört Türk savaş pilotunun "Koerc" askeri hava üssüne sızmaya çalışırken yakalanıp tutuklandığı haberleri çıkmıştı.

Haber El-Vatan gazetesinin iddiasına dayanıyordu. Genelkurmay hemen bir açıklama yaparak haberi şöyle yalanlamıştı:

"Bugün yabancı bir gazetede ve buna bağlı olarak çeşitli yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup dört savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askerî bir havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığı iddia edilmiştir. Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır." (Bianet)