Pazar günü Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya (NRW) Eyaleti'nde yapılacak seçimlerde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı (AABK) Turgut Öker, Sol Parti'ye (Die Linke) oy vereceğini söyledi. ANF'ye verdiği demeçte göçmenlere çağrı yapan Öker, "Kendi geleceklerini düşünerek oy versinler" dedi.

 

Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Westfalya (NRW)'de Pazar günü son dönemlerin en kritik seçimi yapılacak. Başta Kürt ve Türkler olmak üzere göçmenlerin yoğun yaşadığı NRW'de seçim öncesi konuşan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, bu seçimde göçmenlerin iyi düşünerek oy kullanmasını istedi.

 

NRW'de önde gelen göçmen kuruluşların başında gelen AABK olarak genel taleplerinin göçmenlerin eşit haklara sahip olması, Alman olmamaktan kaynaklı sorunlarının çözülmesi ve daha yaşanılacak bir Almanya olduğuna dikkat çeken Öker, "Seçimde kime oy vereceksiniz?" şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi:

 

"Ben burada Köln'de oy kullanacağım. Ben Turgut Öker olarak Almanya'nın genel gidişatı, sosyal adaletten ve göçmenlere karşı duruşundan dolayı Pazar günü yapılacak seçimde oyumu Sol Parti'ye vereceğim."

 

'GÖÇMENLER SOL PARTİ'Yİ GÜÇLENDİRMELİ'

Birlik olarak herhangi bir parti için karar almadıklarını, çünkü yönetim kurulunda değişik partilerden insanların olduğuna dikkat çeken Öker "Doğal olarak onlar kendi partilerine oy vereceklerdir. Bu eyalette sosyal demokratların da sosyal adaletten yana olması ve emekçilerden yana olması için solda güçlü bir partiyle mümkün olabiliyor. Geçmiş dönem, Schröder dönemi bunun açık kanıtı" dedi.

 

Sol Parti'nin hem yerel yönetimlerde, hem de federal mecliste temsil edilmesinin göçmenler açısından sağlıklı ve gerekli bir durum olduğunu söyleyen Öker devamla şu çağrıyı yaptı: "Söylediğim tüm hususlardan dolayı ben bu seçimlerde Sol Parti'yi destekleyeceğim. Buradaki göçmenlerin de kendi konumlarını, kendi geleceklerini ve savaş karşıtlığını düşünerek hareket etmelerini istiyorum."

 

Uzun süre Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) genel başkanlığı görevini yürüten Turgut Öker 10-11 Mart 2012 tarihlerinde yapılan 12. Genel Kurul'da aday olmayacağını açıklamıştı. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) başkanlığını ise sürdüren Öker'in seçim çağrısını bu akşam saat 20.30'da Yol TV'de yayınlanacak "Yola Çıkanlar" programında da tekrarladı.

 

(Perwer Yaş-ANF / Berlin)