Tunus'ta  güçleri, cumartesi gününden bu yana Bardo Meydanı'ndaki meclis önünde eylem yapan hükümet yanlısı ve karşıtı göstericileri dağıttı.

Güvenlik güçleri, öldürülen muhalif Muhammed El Brahmi için düzenlenen cenaze töreninin ardından, milli meclisin bulunduğu Bardo Meydanı'nda 2 gündür gösteri yapan hükümet yanlıları ve karşıtlarına müdahale etti.

Göstericilerin dağıtılmasının ardından Bardo Meydanı'nın, güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından tel örgüyle çevrildiği görüldü. Etrafı güvenlik çemberine alınan ve protestocuların girişine izin verilmeyen meydanın çevresindeki yollar araç trafiğine kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif El Merzuki başkanlığında dün bir araya gelen Tunus Yüksek Askeri Konseyi'nde ülkede yaşanan son güvenlik gelişmeleri ele alınmıştı.

Halk Cephesi Koalisyonu Başkanı ve Tunus Kurucu Meclisi üyesi Muhammed el-Brahmi'nin geçen perşembe günü evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından protestoların yaşandığı ülkede, bir grup hükümetin ve kurucu meclisin düşmesi için gösteriler düzenlerken, hükümet yanlıları ise "meşruiyetin korunması ve ulusal birliğin sağlanması" talebiyle eylem yapıyor.