Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Kays Said'in, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alarak Meclis'in tüm yetkilerini dondurması sonrası gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Facebook'ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre,  temel ihtiyaçların karşılanması veya acil sağlık vakaları ve gece çalışanları hariç olmak üzere akşam saat 19:00'dan sabah saat 06:00'ya kadar insan ve araçların hareketi yasaklandı. 

Ayrıca, 3'ten fazla kişinin halka açık yollarda veya meydanlarda toplanmasına da yasak getirildi. 

Yasak kararı 27 Ağustos'a kadar geçerli olacak. 

ARAP BİRLİĞİ VE ABD'DEN 'İTİDAL' ÇAĞRISI 

Öte yandan, ülkedeki gelişmeler üzerine ABD ve Arap Birliği, Tunus'a sükunet çağrısında bulundu.  

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, yaptığı açıklamada, ABD'nin Tunus'taki gelişmelerden endişe duyduğunu ve ABD'nin üst düzey Tunuslu liderlerle temas halinde olduğunu söyledi.

Psaki, Beyaz Saray'ın darbe olup olmadığı konusunda bir tespitte bulunmadığını belirterek, karar vermeden önce ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hukuki analiz yapmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Arap Birliği'nden yapılan açıklamada ise Tunus Cumhurbaşkanı Kais Said'in kararını desteklemeden veya kınamadan, ''Birlik, Tunus'un mevcut çalkantılı aşamayı aşmasını, istikrarı ve sükuneti yeniden tesis etmesini ve halkın istek ve gereksinimlerine yanıt vermek için etkin bir şekilde çalışmasını umuyor'' denildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abul Geyt'in de Tunus Dışişleri Bakanı Othman Jerandi ile telefonda ülkedeki son gelişmeleri görüştüğü kaydedildi.  

BM sözcüsü Farhan Haq, Tunus'taki tüm tarafları ''şiddetten kaçınmaya ve durumun sakin kalmasını sağlamaya'' çağırdı ve "Tüm anlaşmazlıklar ve anlaşmazlıklar diyalog yoluyla çözülmeli" dedi.