Almanya’ya, ülkesinin AB’ye olan borcunun ödeme koşullarının masaya yatırılacağı kritik bir ziyaret gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Angela Merkel ile görüşmeleri için umutlu konuştu.

“Atina’dan yanımda bahar havası getirdim. Almanya ile olan ilişkilerimizin bu iklimde sürmesini umuyorum” diyen Tsipras, Merkel ile görüşmelerinde ekonomik yardım istemeyeceğini ve ortak zemin arayacağını söyledi.

Seçimlerin ardından, SYRIZA’nın kampanyası sırasında kemer sıkma politikalarını hafifletecek ekonomik vaatlerinden geri adım atmayan Tsipras, amacının yapısal reformları bir an önce hayata geçirmek olduğunu kaydetti.

Der Spiegel dergisinin bu haftaki sayısında Merkel’i Yunanistan’ı işgal eden Nazilere benzettiği kapağa da değinen Tsipras, karikatürü “haksız” bulduğunu söyleyerek, “Merkel ile yaptığımız görüşmelerde edindiğim deneyim kendisinin dinlemeye çok istekli biri olduğu. Ancak bazen dışarı verilen imaj farklı bir şey yansıtabiliyor” dedi.

Birgün'de yer alan habere göre Merkel de “işbirliği açlığını” selamlayarak, farklılıklara rağmen birlikte çalışmayı istediklerini söyledi. Tsipras'ın Avrupa’daki görüşmeleri hafta boyu sürecek.