Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, yoksullara gıda yardımı yapılması ve ücretsiz elektrik dağıtılmasını da içeren ‘insanlık krizi’ yasa tasarısının askıya alınmasını isteyen Avrupalı lidere meydan okudu. Tsipras, “Eğer bunu bizi korkutmak için yapıyorlarsa, yanıtımız şu: Bizi korkutamazsınız” dedi.

AB 'TELKİN'DE BULUNDU

İngiltere'de yayın yapan Channel 4 televizyonuna göre, AB'nin Yunanistan'ı izleme komisyonundan Declan Costello, Atina'ya "tek yanlı kararlar almaması gerektiği" çağrısını yapmıştı.

Channel 4 muhabirine göre, Costello, Atina'ya yazdığı mektupta, "İzlenecek politika konusunda gerektiği şekilde danışılması ve reform çabalarında tutarlılık gereğini" vurguladı; üzerine eğilinmesi gereken çeşitli konular olduğunu, bunların kapsamlı ve uyumlu bir paket bağlamında ele alınmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Costello, "bunun tersine hareket etmek tek yanlı davranmak olur ve bölük pörçük adımlar, yapılmış taahhütlere uygun düşmez." dedi.

TSİPRAS'TAN AB'YE YANIT: BİZİ KORKUTAMAZSINIZ

Tsipras, parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmada, "bir insanlık kriziyle başetmenin tek yanlı hareket olduğunu söyleme küstahlığında bulunan kişilere ne denebilir? Yunanistan'da binlerce ev elektriksizlikten donsun diye bizden bu tasarıları dondurmamızı istiyorlar. Bizi korkutmak için bunu yapıyorlarsa, yanıtımız şu: Bizi korkutamazsınız." dedi.

YASANIN 'KOLAYCA' GEÇMESİ BEKLENİYOR

Günün ileri saatlerinde oylanacak olan "insani kriz yasası"nın muhalefetin de desteğiyle parlamentodan kolayca geçmesi bekleniyor.