ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump düzenlediği basın toplantısında ABD'nin İran Devrim Muhafızları'nın yaptırım listesine alındığını İran'ın teröre destek verdiğini söyledi.

Trump, “İran'ın Devrim Muhafızları yozlaşmış ve teröre destek veren bir birimdir. Bunun için de ürettikleri füze ve silahlarla sivillere saldırı için geliştirdikleri silahları kullanmaktadır. Hazine Bakanlığı'na İran Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulanması talimatını veriyorum” dedi.

Donald Trump'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“İran rejimi pek çok kez anlaşmayı ihlal etmiştir. Örneğin iki vakada yüz otuz metre ton oranını aştılar ve bizim beklentilerimizi özellikle gelişmiş santrafüjler konusundaki beklentilerimizi aştı. Uluslararası müfettişleri ve müzakerecileri de aldatmayı başarmıştır. İran'ın siyasi ve askeri liderleri askeri tesislere girilmesine müsaade etmemişlerdir. İran anlaşması ile ilgili bulguların gözden geçirilmesi kararını vereceğim.

Bizler İran'ın Ortadoğu'da terörü desteklemeye ve kaosu getirmeye devam ettiğini düşünüyoruz. İran'ın bölgeyi istikrarsızlığa götüren davranışlarını inceleyeceğiz. İran'ın teröre destek veren davranışlarını inceleyeceğiz.

İran'ın Devrim Muhafızları yozlaşmış ve teröre destek veren bir birimdir. Bunun için de ürettikleri füze ve silahlarla sivillere saldırı için geliştirdikleri silahları kullanmaktadır. Hazine Bakanlığı'na İran Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulanması talimatını veriyorum. Nükleer anlaşmalardan bu yana rejimin saldırgan tavrı artmıştır.

İran diğer taraflarla sözleşmeler imzalamıştır. İran varılan nükleer anlaşmaya uymuyor. Daha fazla teröre sebebiyet veriyor. İşte bu yüzden kongre ve müttefiklerimizle yakından çalışma yapılması talimatını veriyorum. Bu İran'ın nükleer programına sınırlama getirecek bazı maddeleri içeriyor. Özellikle füze programının gözden geçirilmesi için çalışma başladı.”