ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ı görevden aldığını ve yerine ABD eski Birleşmiş Milletler Temsilcisi John Bolton’ı atadığını açıkladı.

Trump Twitter’da, “Olağanüstü bir iş çıkaran ve her zaman dostum olarak kalacak Korgeneral H.R. McMaster’a hizmetleri için minnettarım” dedi.

John Bolton, eski Başkan George W. Bush dönemimde ABD’nin BM Temsilciliği görevini yaptı. Fox News kanalında yorumcu olan Bolton, sert görüşlü bir muhafazakar olarak tanınıyor.

Bolton, İran ve Kuzey Kore’ye karşı askeri müdahaleyi savunmasıyla ve Rusya konusundaki sert tutumuyla da biliniyor.

Bolton görevine 9 Nisan’da başlayacak.

John Bolton böylece, Başkan Trump göreve geldiğinden bu yana, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'na getirilen üçüncü kişi oldu.

Trump’ın ilk ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, yeni yönetim görevine başladıktan sadece birkaç hafta sonra, Ruslarla temasları hakkında Beyaz Saray yetkililerine yalan söylediği gerekçesiyle istifaya zorlanmıştı.

Washington Post gazetesi geçen hafta, Başkan Trump'ın, H.R. McMaster'ı görevden almayı kararlaştırdığı iddialarını ortaya atmış, ancak Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders bu haberleri yalanlamıştı.

Kaynak: Amerika’nın Sesi