ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kendisine “yaşlı” diyerek hakaret ettiğini söyledi.

Trump, “Ben ona asla kısa ve şişko demem” karşılığını verdi.

Vietnam’daki Asya Pasifik Ekonomik İş Birliği zirvesine katıldıktan sonra bir dizi tweet atan Trump, “Kim Jong-un neden bana, ben ona asla ‘kısa ve şişko’ demezken ‘yaşlı’ diyerek hakaret ediyor. Oysa ben onun arkadaşı olmak için çok uğraşıyorum. Belki bir gün bu gerçekleşir” dedi.

Trump, göreve geldiğinden bu yana Kuzey Kore üzerinde ülkenin nükleer programını gerekçe göstererek baskı kurmaya çalışıyor. Salı günü Güney Kore’de yaptığı açıklamada “Bizi hafife almayın ve denemeyin. Elde ettiğiniz silahlar sizi daha güvenli bir ülke yapmıyor tam tersine rejimi büyük bir tehlikeye sokuyor” demişti.

Cumartesi günü Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan “Trump gibi bir yaşlı delinin pervasız sözleri bizi ilerleyişimizden alıkoyamaz” yanıtı verilmişti.

Trump’ın tweet’leri bu açıklamanın üzerine geldi. ABD Başkanı, Vietnam’daki bir basın toplantısında da “Kim’le bir gün dost olmalarının mümkün olduğunu ve bunun ‘çok güzel’ olacağını” söyledi ancak bunun gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu da belirtti.
Kuzey Kore, altıncı nükleer bomba denemesini 3 Eylül’de gerçekleştirmiş bunun üzerine ülkeye yönelik yeni Birleşmiş Milletler yaptırımları gündeme gelmişti.

‘GÜNEY ÇİN DENİZİ İÇİN ARACI OLURUM’

Asya gezisini sürdüren Trump, Vietnam’da yaptığı konuşmada Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflar için aracı olabileceğini söyledi.