ABD Başkanı Donald Trumpİngiltere Başbakanı Theresa May ile bügünkü görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Trump defalarca May'in müthiş bir kadın olduğunu ve müthiş icraatlar yaptığını söyledi.

The Sun röportajının tam tersine konuşan Trump, Başbakan Theresa May'e övgüler düzerken İngiltere ile serbest ticaret anlaşmasına da yeşil ışık yaktı.

İngiltere AB'den çıktıktan (Brexit) sonra na yaparsa yapsın kendisine uyacağını ve Brexit'in inanılmaz bir fırsat olduğunu söyleyen Trump, May'e ''Birlikte ticaret yapmayı garanti altına alalım'' dedi.

'MUHTEŞEM BİR TİCARET ANLAŞMASI YAPALIM'

ABD'nin İngiltere ile 'muhteşem' bir ikili ticaret anlaşmasını nihayete erdirmeyi dört gözle beklediğini dile getiren Trump, The Sun röportajındaki 'May'e Brexit anlaşmasını nasıl yapacağını söylediği, ama dinletemediğine' dair sözlerini de yalanladı.

''Ben kendisine sadece öneride bulundum, ama kendisi bunu çok vahşi bulmuş olabilir'' diyen Trump, Brexit'in çok zor, çok karmaşık bir durum olduğunu, May'den sadece adil ticaret yapmalarına imkan verecek şekilde Brexit anlaşmasını kotarmasını rica ettiğini belirtti.

'MAY'İ ELEŞTİRDİĞİM YALAN'

The Sun röportajında İngiltere Başbakanı'nı eleştirmediğini, May'i eleştirdiğine dair haberlerin yalan haber olduğunu da savunan ABD Başkanı, The Sun röportajının genelde doğru düzgün olduğunu, ama May hakkında söylediği çok iyi şeylere basılı nüshada yer verilmediği için 'yalan haber' halini aldığını iddia etti.

Ancak İngiliz basını ve sosyal medya, The Sun gazetesinin ilgili bölümlerin ses kaydını yayımladığına dikkat çekerek Trump’a tepki gösterdi.