ABD Başkanı Donald Trump’ın İranlı General Kasım Süleymani’nin ölüm emrini vermesine karşı Amerikan kamuoyundaki tartışma sürüyor.

Son olarak Demokratlar, Amerikan vatandaşlarının hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle Trump’ın savaş yetkilerini sınırlandırmak için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, "Bu hafta içinde Meclis'te, Başkanın İran'a yönelik askeri yetki ve eylemlerini sınırlamak adına bir Savaş Gücü Kararı sunulacak ve oylanacak" dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti’den Nancy Pelosi, hazırladıkları karar tasarısının ayrıntılarını şöyle anlattı:

“Kongre üyeleri olarak ilk sorumluluğumuz Amerikan halkını güvende tutmak. Bu sebeple, hükümetin bu eylemi Kongre’ye danışmadan ve anayasanın Kongre’ye sağladığı savaş yetkilerine saygı duymadan gerçekleştirdiği için endişe duyuyoruz. Bu hafta içinde Temsilciler Meclisi’nde, Başkan’ın İran’a yönelik askeri yetki ve eylemlerini sınırlamak adına bir Savaş Gücü Kararı sunulacak ve oylanacak.”

Pelosi, karar dahilinde Temsilciler Meclisi 30 gün içinde harekete geçmezse, ABD’nin İran’a karşı yürüttüğü operasyonların sona erdirileceğini belirtti.

Oylamaya sunulacak bu kararın, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde onaylanması öngörülüyor.

 Ancak kararın Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan geçme ihtimali düşük.