ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü testinin herkese ücretsiz olarak yapılacağını açıkladı. Kendisine de test yapıldığını aktaran Trump, testin sonucunun henüz çıkmadığını belirtti.

ATEŞİ YÜKSEK ÇIKAN GAZETECİ TOPLANTIYA ALINMADI

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, korona virüsü nedeniyle acil durum ilan eden ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde gazetecilerin ateşleri ölçüldü. Ateşi 37,5 derece çıkan bir gazeteci salona alınmadı.

Trump’la görüşen Brezilya Fabio Wajngarten’de korona virüsü tespit edilmişti. Dün korona virüsü testi yaptırdığını söyleyen Trump, “Dün akşam korona testi yaptırdım ve laboratuvara gönderildi. Sanırım birkaç güne kadar sonucu gelir” dedi. Trump basın toplantısının yapıldığı salona girerken de ateşinin ölçüldüğünü ve ateşinin normal olduğunu aktardı.

‘HERKES ÜCRETSİZ TEST OLABİLECEK’

ABD’de herkesin ücretsiz korona virüsü testi olabileceğini ve milyonlarca maske üretildiğini açıklayan Trump, çalışanlara ücretli izin hakkı gibi uygulamaların da devreye gireceğini dile getirdi.

ABD’nin salgınla mücadelede dünyanın çok ilerisinde olduğunu savunan Trump, “Aldığımız iyi kararlar sayesinde ABD’de ölüm sayısı 50. Çok daha fazla olabilirdi” diye konuştu.

Avrupa’dan ABD’ye uçuş yasağının kapsamının pazartesi gününden itibaren İngiltere ve İrlanda’yı da kapsayacağı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Trump, bu durumun değerlendirildiğini, yakında açıklama yapacaklarını belirtti.

Virüsün Çin’de ortaya çıktığını hatırlatan Trump, “Bu virüs Çin’den ama kimsenin bunda suçu yok. Bunu hep birlikte çözeceğiz” dedi. Donald Trump’ın daha önce yaptığı açıklamalarda korona virüsünü “yabancı virüs”, “Çin’den gelen virüs” sözleriyle tanımlaması eleştirilmişti.