ABD Başkanı Donald Trump  hakkında 'beceriksiz' yorumu yaptığı notları sızan Washington Büyükelçisi Kim Darroch istifa etti. 

Britanya Dışişleri Bakanlığı, Darroch'ın istifa ettiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasının ardından Darroch istifa mektubunu paylaştı. Mektupta,  "Büyükelçilikten bazı belgelerin sızmasından bu yana, görevime ve görev süreme dair büyük bir spekülasyon dalgası başladı. Bu spekülasyonlara bir son vermek istiyorum. Mevcut durum, görevimi istediğim gibi yapmamı imkansız kılıyor." ifadelerini kullandı. 

Büyükelçinin, Trump yönetimi hakkında sızan yorumları üzerine Britanya kendisine sahip çıkmıştı. Trump ise önce Britanya Başbakanı Theresa May'e tepki göstermiş daha sonra da Darroch hakkında 'aptal bir adam' ifadelerini kullanmıştı. 

Britanya'nın gelecek başbakanı olma yarışında iki aday dün karşılaştıkları canlı yayında tartıştı. Britanya-ABD arasında gerilime sebep olan sızan yorumlarla ilgili konu açıldığında, yarışı önde götüren Boris Johnson, başbakan seçildiği takdirde Büyükelçi Darroch'ı görevde tutup tutmama konusunda net bir yanıt vermemişti.

Financial Times'ın aktardığına göre, hükümet yetkilileri Darroch'ın dün izlediği yayının ardından muhtemel başbakanın olaya bakışı ile ilgili bir mesaj aldığı ve istifa kararında bunun etkili olduğunu söyledi. 

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, Darroch'ın istifasını değerlendirdi. Darroch için 'onurlu ve iyi bir serviste bulundu' yorumu yapan Corbyn, meclisin bir araya gelip Darroch'a kendini istifa etmek zorunda hissettiren durumdan pişmanlık duyması gerektiğini söyledi.