Ukrayna’nın eski başbakanlarından Yuliya Timoşenko’nun Covid-19’a yakalandığı açıklandı. Timoşenko’nun Anavatan isimli partisinin sözcüsü Marina Soroka, 59 yaşındaki eski başbakanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi. Soroka, “Durumu ağır olarak değerlendiriliyor. Ateşi 39 derece” dedi.

Ukrayna’da koronavirüs vakalarında geçtiğimiz hafta ciddi bir artış yaşandı. Cumartesi günü açıklanan verilere göre, son bir gün içinde 2 bin 328 yeni vaka tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 104 bin 958, ölü sayısı ise 2 bin 271 olarak veriliyor.

Ukrayna’da 2004’te yaşanan Batı yanlısı ‘Turuncu Devrim’in liderlerinden biri olan Timoşenko iki defa başbakanlık yapmış, 2010’da Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç’e karşı girdiği başkanlık seçimini kaybetmiş, ertesi sene de görevini suistimal suçlamasıyla yedi yıl hapse mahkum edilmişti. Timoşenko, 2014’teki Batı yanlısı protestoların sonucunda Yanukoviç’in parlamento tarafından görevden alınması sonrası serbest bırakılmıştı.