Çin'in Chongqing kenti, sokakta cep telefonuyla mesaj yazarak veya konuşarak yürüyen yayalar için özel bir şerit ayırdı. Amaç, bu kişileri bir şeritte toplayarak yürümeyi yavaşlatmalarını engellemek.

Al Jazeera'nin haberine göre Chongqing kentinde geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren yeni bir uygulama kapsamında, cep telefonuyla konuşarak veya mesaj yazarak yürüyen yayalara özel bir şerit belirlendi. Sokakta elinden cep telefonunu bırakamadan yürüyenler için ayrılan şeritte, 'Bu şeritte kendi riskinizi alarak yürüyün' ifadesi yer alıyor. Yandaki şeritte ise cep telefonunun yasak olduğu belirten işaret bulunuyor.

Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da gündem olan cep telefonu şeridi, birçokları tarafından yararlı bulunmadı. Birçok Çinli, cep telefonu şeridinin daha uzakta yer alması gerektiğini savundu.

Chongqing kentinin turistlerin ağırlıkta olduğu 'Foreign Street Park' bölgesinde bulunan şeridin bir benzeri, geçtiğimiz yıl Washington D.C'de denenmişti. Weibo'da görüş bildiren bazı Çinliler, 'Batı kopyası olan uygulamanın turist çekme amaçlı olduğunu' öne sürdü. Öte yandan, uygualamanın insanları sokakta daha fazla cep telefonu kullanmaya teşvik ettiğini düşünenler de mevcut.