Rojava bölgesindeki  Tel Abyad (Gre Spi) kentinde Demokratik Özerklik Yönetimi, Ermeniler için kilise ve okul açma kararı aldı.

Yönetimin okul kararı Türkmenler için de geçerli.

Hikmet Durgun’un Sputnik’te yer alan haberine göre, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) de bağlı bulunduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) Tel Abyad Sorumlusu Ömer Eluş, ‘kardeşlik’ vurgusu yaparak, konuya dair şunları söyledi:

"Türkmen halkı Tel Abyad’da Türkçe okuyacak biz de bunu destekliyoruz. Ermeni halkının ibadet edebilmesi için kilise de açacağız.

"IŞİD, Tel Abyad’ı işgal ettiğinde kentteki kiliseyi cezaevine dönüştürmüştü. Şimdi o cezaevini kaldırdık, tekrar kiliseye çeviriyoruz.

Kilisenin açılacak olmasından dolayı Ermeni kardeşlerimiz çok sevindiler. Kilise için Halep’ten üç kişiyi göndereceklerini söylediler."

‘KENTTE YAŞAYAN HERKES KENTİN SAHİBİ’

Tel Abyad’da Ermenilerin de demokratik özerklik sisteminde kendi yerlerini aldıklarını söyleyen Eluş, “Bazı Ermeni avukatlar bu sistemde görev alıyorlar. Ne kadar kurumumuz varsa Ermeniler ve Türkmenler, bu kurumlarda ve kentin yönetiminde yerlerini alıyorlar. Bu kentte yaşayan herkes bu kentin sahibidir” dedi.