Ordunun yönetime el koyduğu Tayland’da, Facebook başta olmak üzere diğer sosyal ağlara erişim engellendi. Ancak kısa bir süre sonra Taylandlı kullanıcılar sosyal ağa erişebildiklerini ifade etti.

Tayland'da hükümet ve muhalefet arasında 6 aydır devam eden siyasi gerginliğin ardından ordu yönetime el koydu. Aradan henüz bir hafta geçmeden, ülkede Facebook ve diğer sosyal ağlara erişim engellendi.

Teknoloji ve İletişim Bakanı, Facebook’un ülke içinde erişiminin engellendiğini beliterek, sosyal medya şirketlerinden temsilcilerin işbirliği yapmak için ülkeye davet edildiğini açıkladı. Ancak kısa bir süre sonra Taylandlı kullanıcılar sosyal ağa erişebildiklerini ifade etti.

Bakan, engelin gerekçesi olarak vatandaşların darbe karşıtı protestoların sosyal medya üzerinde örgütlenmesini gösterdi. Bakan, "Darbe hakkındaki eleştirileri durdurmak için firmalarla görüşme talep ettik" dedi.

Tayland'da 22 Mayıs'tan itibaren yazılı ve görsel basında da eleştirel yayın yapılması yasaklanmıştı.

Tayland'da ilk olarak sıkıyönetim ilan eden ordu, ülkedeki siyasi tıkanıklığı aşmak gerekçesiyle başlattığı girişim çerçevesinde muhalefet ve iktidar temsilcileriyle askeri bir üste görüşmüş daha sonra darbe yapmıştı. (NTV)