Yemen İçişleri Bakanlığı, başkent Sana'daki ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen olaylarda 4 kişinin öldüğünü, 10'u güvenlik görevlisi 48 kişinin yaralandığını açıkladı.

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterilerinde de 2 kişinin öldüğü, 22 güvenlik görevlisi ile 28 göstericinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da ABD Büyükelçiliği'nin önündeki protesto gösterisinde polisin müdahalesi sonucu bir gösterici hayatını kaybetti.

Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Tripoli kentinde de Amerikan ''Kentucy Fried Chicken'' ve Hardee restoranlarını yakmaya çalışan filmi protesto eden göstericilere polisin açtığı ateş sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 25 gösterici ve 18 polis de yaralandı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da Alman Büyükelçiliği'ne saldıran yüzlerce kişi büyükelçilik binası içindeki bir aracı yaktı. Polis, göstericileri göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Büyükelçilik binasında ciddi bir hasarın meydana gelmediği gösterilerde bazı elçilik çalışanlarının yaralandığı bildirildi. Göstericilerin büyük bölümü dağıtılırken bir kısmı da İngiltere'nin Hartum Büyükelçiliği yakınında protesto gösterisine devam etti.

Hindistan'ın Keşmir bölgesinde binlerce kişinin katıldığı gösteride ABD bayrağı yakıldı ve ABD Başkanı Barack Obama'ya terörist denildi. Keşmir'in önde gelen dini lideri, Amerikalıların kenti hemen terketmesi çağrısında bulundu.

Hindistan'ın güneyindeki Chennai kentindeki protesto gösterisine katılanlar da ABD Konsolosluğu'na taş atarak binadaki bazı camları kırdı ve Obama'nın kuklasını yaktı.
İsrail'de de yaklaşık 40 kişi Doğu Kudüs'teki ABD Konsolosluğu'na doğru yürüyerek filmi protesto etti. Göstericiler kendilerine ateş açan polise taş ve şişelerle karşılık verdi. Göstericilerden 4 kişi gözaltına alındı, kalabalığın konsolosluğa yaklaşmasına izin verilmedi.
Bahreyn'in başkenti Manama'da Cuma namazının ardından bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi ABD ve İsrail bayrakları yaktı.

Bangladeş'in başkenti Daka'da Cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 5 bin kişi ABD ve İsrail bayrakları yakarak, film yapımcısına ölüm çağrısında bulundu. Polis grubun ABD Büyükelçiliği'ne yaklaşmasına izin vermedi.

Afganistan'ın Celalabad kentinde yaklaşık bin 500 gösterici ''ABD'ye ölüm'' sloganı attı, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'den ABD ile ilişkileri kesmesini istedi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Azamaiyah semtinde bir araya gelen göstericiler, ''ABD'ye Hayır! İsrail'e Hayır'' ve ''Peygamberimiz için kendimizi feda etmeye hazırız'' şeklinde slogan attı. Bağdat'ın Sadr bölgesinde ve Basra kentinde de yüzlerce kişi protesto gösterisi yaptı. Basra'da ABD bayrağı yakan göstericiler, ''Özgürlük 2 milyar Müslümana hakaret etmek değildir'' ifadesinin bulunduğu pankart taşıdı.

İran'da da Cuma namazının ardından bir araya gelen göstericiler, ''ABD'ye ölüm, İsrail'e ölüm'' şeklinde slogan attı. Göstericilerden bazıları ABD ve İsrail bayrakları yaktı. İsrail devlet televizyonu benzer gösterilerin Tahran dışındaki kentlerde de düzenlendiğini duyurdu.
Pakistan'da da binlerce kişi Cuma namazının ardından protesto gösterisi yaptı. Olaysız sona eren gösterisi sırasında Polisin, ABD Büyükleçiliği çevresinde aldığı güvenlik önlemi dikkati çekti.

Suriye'nin başkenti Şam'daki ABD Büyükelçiliği yakınında bir araya gelen yaklaşık 200 gösterici, ABD aleyhinde slogan attı. Göstericiler, ''Peygamberi Muhammed olan bir ümmet asla diz çökmez'' ifadesinin yer aldığı pankart taşıdı.

Katar'ın başkenti Doha'da ABD Büyükelçiliği yakınında toplanan yaklaşık bin kişi ABD karşıtı slogan attı. Göstericiler ülkedeki ABD askeri varlığına son verilmesini istedi.
İngiltere'nin başkenti Londra'da da yaklaşık 250 kişi ABD Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yaptı.

İstanbul Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi de filmi protesto etti.
Batı Şeria'daki Nablus kentinde de yaklaşık 200 kişinin katıldığı protesto gösterisinde ABD karşıtı sloganlar atıldı. (cumhuriyet)