Vatan Gazetesi'nin haberine göre, 11 Eylül ’den sonra ABD ’nin liderliğindeki NATO ülkelerinin askeri harekatı sonucu Afganistan’da iktidardan indirilen ve o günden beri silahlı direniş yürüten Taliban, Türkler’i saflarına katmak için Hollywood prodüksiyonlarını aratmayan görüntü ve efektlerin yer aldığı 49 dakikalık bir video yayınladı. ‘Sözünü tutanlar’ adlı Türkçe videoda Adıyaman, Siirt, Konya gibi kentlerden Taliban saflarına katılan ve 2007-2010 arasında çoğu ABD ’nin hava operasyonlarında ölen Türkler’in isim ve görüntüleri yer aldı.

 

Türk Taliban üyelerinin her birinin Veziristan bölgesinde aldıkları askeri eğitimlerin, kampta geçirdikleri vakitlerin ve eylemlerinin görüntüleri eşliğinde övüldüğü videoda bu kişilerin şehit mertebesine ulaştığının altı çizildi. Şehitlik ile, ‘Doğa güzelliği ve gökkuşaklarının bulunduğu cennete ulaşmak, Allah’la bir arada olabilmek ve 72 bakire huri ile evlendirilmek’ gibi mükafatlara sahip olunduğu belirtilerek bunun ulaşılabilecek en yüksek mertebe olduğu hatırlatıldı.

 

‘OSMANLI HİLAFETİ İÇİN’

Bu görüntülerin ardından videonun son 15 dakikalık bölümünde ise Taliban’ın Hakkani kolunun iki lideri, Arapça olarak Türkler’e ‘cihad için Taliban’a katılma’ çağrısı yaptı. Bu sayede ‘Osmanlı hilafetinin güzel günlerinin de geri geleceği’ belirtildi. Taliban liderlerinden Maulvi Sangin Zadran, ‘Biz Afgan Talibanı olarak ABD , NATO ve diğer kafirlerin oynadıkları oyunlardan haberdarız. Cihadımız olmasaydı Afgan halkını yok edeceklerdi. Cihad sayesinde dinimizi, karakterimizi ve kutsallarımızı koruyoruz’ dedi. Afganistan ’da bulunan işgal askerleri için ‘Haçlılar’ ifadesi kullanıldı. Videoda ‘Türk ve Kürt kardeşlerimize çağrı yapıyoruz’ vurgusu da dikkat çekti. Uzmanlar, son dönemde birçok Türk’ün Taiban saflarına katıldığını ancak Kürtler’in örgütten uzak durmayı tercih ettiğini hatırlatarak Taliban’ın bu kez direkt olarak Kürt kökenli Türkiye vatandaşlarına da seslendiğini belirtti.

 

TÜRK KOLU YAYINLADI

Türkçe yayınlanan videoda Taliban’ın Türk enformasyon grubu olarak tanıtılan ‘Fursan-ı Muhammed’ imzası bulunuyor. Bu, ‘Muhammed’in Kahramanları’ anlamına geliyor. Görüntüler, birçok video paylaşım sitesine yüklenmiş. (Vatan)