Talabani ve Barzani yaptıkları ortak açıklamada; "Irak ordusunun hareketliliği ülkenin istikrarını bozuyor" görüşüne yer verdiler.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Kürdistan Federe Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Erbil'de görüştü.

Selahaddin kasabasındaki Kürdistan Federe Yönetimi Başkanlık Sarayı'nda bir araya gelen liderlerin basına kapalı görüşmesi yaklaşık 3 saat sürdü.

Kürt liderlerin, görüşmenin ardından basına yaptıkları yazılı açıklamada, Bağdat ile olan ilişkilerin ele alındığı belirtildi.

Irak ordusunun son günlerdeki hareketliliğinin Irak'ın istikrarını bozduğu ileri sürülen açıklamada, son günlerde özellikle Dicle Operasyon Gücü'nün hareketliliği vurgulandı.

Irak ordusunun kuzeye kaydırdığı Dicle Operasyon Gücü'nün son günlerdeki hareketliliğinin, Irak halkına ve anayasaya aykırı, Irak'ın istikrarına karşı bir tutum olduğu kaydedilen açıklamada liderler, Bağdat'taki Şii liderlerden Şii-Kürt kardeşliğinin bazı kişiler yüzünden zedelenmesine müsaade etmemelerini istedi.

Açıklamada ayrıca Kürtlerle Türkmenlerin tarihi dostluğu vurgulanarak, iki milletin daha fazla yakınlaşması gerektiği ve bunun için bir an önce adımların atılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) arasındaki stratejik işbirliğinin devam ettiği de kaydedildi.